Solberg & Hansen

Historien om Solberg & Hansen begynner i en kolonialforretning i Oslo året 1879. Et skjebnebestemt møte mellom to kaffetørste herrer, Carl Solberg og Fritjof Hansen, la grunnlaget for at en av Norges mest kunnskapstørste bedrifter så dagens lys. Siden den gang har vi latt oss inspirere av smak i jakten på verdens beste kopp. Den dag i dag former denne idéen alt vi gjør: Som kaffebrenneri, så vel som leverandør av kaffe, te og utstyr i hele Norge.

Vi er Norges største og eldste brenneri innen spesialkaffe, men vi ser alltid fremover. På den måten flytter vi grenser. Derfor har vi vært en foregangsbedrift i kaffebransjen, både i Norge og internasjonalt. Vi begynte tidlig å reise verden rundt på jakt etter verdens ypperste kaffedistrikter. Det er ennå blant våre viktigste oppgaver. Slik skaper vi langsiktige relasjoner med dedikerte og dyktige kaffebønder på tvers av land og kontinenter.

Dette har bidratt til at bærekraft og rettferdig handel er blitt grunnleggende verdier i vår del av bransjen. Samtidig er det vår viktigste kvalitetssikring. Gjennom reiser og tette samarbeid kan vi følge råvaren helt tilbake til kaffeblomstens første skudd. Det er takket være denne sporbarheten at vi får tak i grønne bønner og teblader som holder eksepsjonelt høy kvalitet.

Vår jobb begynner altså ikke på brenneriet, men like fullt er brenning vårt mest spesialiserte fag. Vi brenner bønner med kunnskap tilegnet gjennom generasjoner. Råvarene og smakene vi oppdager er drivkraften, og nysgjerrighet for faget driver oss videre. Prøving blir fremskritt, og ydmykhet er en selvfølge. Selv om vår reise ikke har en bestemt destinasjon, har vi én klar ambisjon: Å være en døråpner for verdens beste kopp.